کد خبر 12149
۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۲

گزارش سودآوری، تولید، فروش و مصرف انرژی صنایع مهم بورس در خرداد منتشر شد

گزارش سودآوری، تولید، فروش و مصرف انرژی صنایع مهم بورس در خرداد منتشر شد

معاونت نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، گزارش سودآوری، مقادیر تولید، مبالغ فروش و مصرف انرژی صنایع مهم بازار سرمایه در خرداد ماه ۱۴۰۳ را منتشر کرد.

به گزارش آهن نیوز؛ گزارش مقادیر تولید، مبالغ فروش و مصرف انرژی صنایع مهم بازار سرمایه که شامل «وضعیت روند سودآوری، تولید و فروش، میزان تولید صنایع با اهمیت، وضعیت فروش صنایع، تغییرات مبلغ فروش ۵۰ شرکت بزرگ بازار سرمایه از نظر ارزش بازار، جزییات مصرف انرژی صنایع بازار سرمایه و نرخ گاز هاب‌های بین‌المللی» می‌شود از سوی معاونت نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار منتشر شد.

روند سود خالص ۱۲ ماهه منتهی به دوره‌های ۳ ماهه TTM و P/E

فصل نخست این گزارش، سودآوری ۶۰۱ ناشر را در زمستان ۱۴۰۲ براساس اطلاعات مندرج در سامانه کدال مورد تحلیل و بررسی قرار داده است.

سود خالص TTM زمستان ۱۴۰۲ نسبت به زمستان ۱۴۰۱ با توجه به تغییر نرخ تسعیر ارز از نرخ نیما (۲۸,۵۰۰ تومان) به نرخ توافقی (نرخ دلار حواله -۴۰,۵۵۲ تومان) و اهمیت این مسئله در صنایع کامودیتی محور به مبلغ ۲۷ همت معادل ۴ درصد افزایش یافته است، همچنین سود خالص TTM بهار ۱۴۰۱ نسبت به زمستان ۱۴۰۰ با توجه به افزایش نرخ جهانی کامودیتی ها، مبلغ ۵۴ همت معادل ۱۰ درصد رشد کرده است.

جهش افشار گسیخته نرخ ارز منجر به تشدید عدم قطعیت و پیش بینی‌پذیری در فعالیت‌های مولد اقتصادی شده، بنابراین انتظار می‌رود صنایع صادرات محور نظیر فلزات اساسی و پتروپالایشی به سبب اختلاف ۴۹ درصدی میان نرخ ارز آزاد (۶۰۵,۰۰۰ ریال) و حواله (۴۰۵,۵۲۷ ریال) و همچنین الزام صادرکنندگان به بازگرداندن کل مبلغ ارز حاصل از صادرات به ارز حواله، انگیزه خود را برای تجارت خارجی از دست داده و بیشتر به تجارت داخلی متمرکز شوند که این امر منجر به کاهش ارزآوری و به تبع آن افزایش مبلغ ارز می‌شود.

روند میزان تولید صنایع با اهمیت

همچنین، دربخشی از این گزارش به روند مقدار تولید صنعت خودرو و ساخت قطعات، صنعت فلزات اساسی، صنعت استخراج کانه‌های فلزی، صنعت فرآورده‌های نفتی، صنعت مواد و محصولات شیمیایی پرداخته شده است.

روند مقدار تولید صنعت خودرو و ساخت قطعات (تعداد دستگاه)

روند تولیدات صنعت خودرو و ساخت قطعات در طی ۷ سال اخیر مشاهده می‌شود؛ در فصل تابستان به سبب تعطیلات تابستانی خودروسازان و اعمال محدودیت در مصرف برق، میزان تولیدات از روندی نزولی برخوردار می‌شوند که این امر موجب عدم نفع برای سهامداران می‌شود.

از سویی دیگر، در فروردین ماه با کاهش تعداد روزهای کاری به علت تعطیلات نوروزی، تولیدات این صنعت همواره نزولی است.

روند مقدار تولید صنعت فلزات اساسی (تن)

کاهش ۱۶% مقدار تولید صنعت فلزات اساسی نسبت به ماه گذشته عمدتا ناشی از کاهش مقدار تولید نمادهای فخوز (کاهش مقدار تولید اسلب به میزان ۳۸%)، کاوه (کاهش مقدار تولید شمش بیلت به میزان ۳۲%) و ذوب (کاهش مقدار تولید میلگرد و شمش چدن به میزان ۹۸%) به ترتیب به میزان ۲۱%، ۳۲% و ۲۰% است.

صنعت فلزات اساسی یکی از بزرگترین صنایع مصرف کننده گاز بوده و با توجه به اینکه عمده تولید فولاد کشور از طریق روش قوس الکتریک انجام می‌گیرد، این صنعت بزرگترین مصرف‌کننده برق است.

در این راستا با توجه به افزایش میزان مصرف برق در تابستان و افزایش میزان مصرف گاز در زمستان موضوع قطع برق صنایع یکی از راهکارهای وزارت نیرو و شرکت ملی گاز در سنوات اخیر بوده که این امر با توجه به جایگاه ویژه انرژی در صنعت فلزات اساسی سبب کاهش میزان تولید شده است.

از این رو، در خردادماه نیز به دلیل قطعی برنامه‌ریزی شده برق صنایع پر مصرف، تولید صنعت فلزات اساسی با کاهش مواجه بوده است.

گفتنی است، در صورت عدم وجود این رخداد امکان صادرات بیشتر محصولات این صنعت و افزایش ارزآوری آن برای کشور مهیا می‌شد، در سال ۱۴۰۲ با توجه به تسهیلات اندیشیده شده این موضوع تا حدی مدیریت شده است.

صنعت مواد و محصولات شیمیایی (تن)

مطابق نمودار روند تولیدات صنعت مواد و محصولات شیمیایی در ۷ سال اخیر، در فصل زمستان به سبب اعمال محدودیت در مصرف انرژی گاز، میزان تولیدات از روندی نزولی برخوردار شده، بنابراین رفع محدودیت در مصرف انرژی منجر به افزایش میزان تولید و انتفاع ذی‌نفعان این صنعت می‌شود.

وضعیت مبلغ فروش صنایع با اهمیت بازار سرمایه - همت

در ادامه این گزارش آمده است که افزایش ۱۱% مبلغ فروش صنعت استخراج کانه‌های فلزی نسبت به ماه گذشته عمدتا ناشی از افزایش مبلغ فروش نمادهای کگهر (افزایش مقدار

فروش گندله بورس کالا به میزان ۱۱۶%) و کگل (افزایش مقدار و نرخ فروش داخلی گندله به میزان ۱۹% و ۳%) به ترتیب به میزان ۴۴% و ۱۳% است.

کاهش ۱۱% مبلغ فروش صنعت فلزات اساسی نسبت به ماه گذشته عمدتا ناشی از کاهش مبلغ فروش نمادهای فملی (کاهش مقدار فروش داخلی کاتد و مفتول به میزان ۲۹% و ۲۶%)، فصبا (کاهش قریب به ۱۰۰ درصدی مقدار فروش داخلی و صادراتی بریکت آهن اسفنجی) و فخوز (کاهش مقدار و نرخ فروش داخلی بلوم و بیلت به میزان ۳۰% و ۲% و کاهش مقدارو نرخ فروش داخلی اسلب به میزان ۳۵% و ۲%) به ترتیب به میزان ۲۰%، ۸۹% و ۲۳% است.

بنظر می‌رسد مبلغ فروش صنعت به دلیل کاهش نرخ‌ها و عدم تمایل به فروش با کاهش همراه بوده است. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته نرخ جهانی برخی از کامودیتی‌ها نظیر مس و فولاد به علت افزایش شدید موجودی انبارهای جهانی مس و کاهش تقاضای فولاد، روندی نزولی داشته است. (به عنوان مثال مس از نرخ ۱۰،۸۸۹ در اردیبهشت ماه به ۹،۸۵۸ دلار بر تن در خردادماه و ورق گرم از نرخ ۷۸۱ در اردیبهشت ماه به ۶۸۴ دلار بر تن در خردادماه رسیده است).

به دلیل عدم ارائه اطلاعات مبلغ فروش در گزارش‌های ماهانه شرکت‌های پالایشی، اطلاعات این شرکت‌ها در مبلغ فروش سایر صنایع لحاظ نشده است.

مقایسه فروش ماهانه صنایع نسبت به ماه گذشته - همت

افزایش ۱۶% مبلغ فروش صنعت خرده فروشی، باستثنای وسایل نقلیه موتوری نسبت به ماه گذشته عمدتا ناشی از افزایش مبلغ فروش نماد افق (افزایش مقدار و نرخ فروش داخلی پروتئین به میزان ۱۵% و ۸% و افزایش نرخ فروش داخلی خوراکی به میزان ۱۳%) به میزان ۱۷% است.

به دلیل عدم ارائه اطلاعات مبلغ فروش در گزارش‌های ماهانه شرکت‌های پالایشی، اطلاعات این شرکت‌ها در مبلغ فروش سایر صنایع لحاظ نشده است.

لیست ۵۰ شرکت بزرگ بازار سرمایه

فصل دیگر این گزارش به تغییرات مبلغ فروش ۵۰ شرکت بزرگ بازار سرمایه از حیث ارزش بازار اختصاص دارد.

گفتنی است، از ۵۰ شرکت بزرگ بازار سرمایه، ۱۳ شرکت با افزایش مبلغ فروش خرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مواجه بوده‌اند.

سر فصل‌های گزارش مقادیر تولید، مبالغ فروش و مصرف انرژی صنایع مهم بازار سرمایه

براساس اطلاعات منتشر شده سر فصل‌های گزارش مقادیر تولید، مبالغ فروش و مصرف انرژی صنایع مهم بازار سرمایه در خرداد ۱۴۰۳ شامل «روند مقدار تولید صنعت خودرو و ساخت قطعات، روند مقدار تولید صنعت فلزات اساسی، صنعت استخراج کانه‌های فلزی، صنعت فرآورده‌های نفتی، صنعت مواد و محصولات شیمیایی، وضعیت مبلغ فروش صنایع با اهمیت بازار سرمایه، وضعیت مبلغ فروش ماهانه صنایع مهم بازار سرمایه، مقایسه فروش ماهانه صنایع نسبت به ماه گذشته، روند مبلغ فروش دوازده ماهه(TTM) بازار سرمایه و صنایع با اهمیت، وضعیت مبلغ فروش TTMصنایع مهم بازار سرمایه، وضعیت صنایع مهم بازار سرمایه، لیست ۵۰ شرکت بزرگ بازار سرمایه (به همراه درصد تغییرات فروش)، دلایل تغییرات بالای ۲۰ درصد مبلغ فروش(خرداد ۱۴۰۳ نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۲)، جزئیات مصرف انرژی صنایع بازار سرمایه، جزئیات مصرف انرژی گاز به تفکیک صنایع بازار سرمایه، جزئیات مصرف انرژی برق به تفکیک صنایع بازار سرمایه، جزئیات مصرف آب به تفکیک صنایع بازار سرمایه، جزئیات مصرف خوراک در صنعت پتروشیمی و نرخ گاز خوراک پتروشیمی‌ها بر حسب ۴ هاب منطقه‌ای» است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر 12149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =